12 March 2014

Cerita hari ini

salam semua..

semalam anak yg ke 2 demam.. tapi disebabkan emaknya dah bercuti hari Isnin,so tak boleh nak sambung cuti lagi.. jadi secara rela hati ayahnya sambung cuti untuk menjaga lelaki sorang ni.. 

dan pagi tadi badan still dedar, tapi kena hantar jugak ke rumah baby sitters dan aku bekalkan sekali ubat.. dah pesan dengan baby sitter kalau dia tak nak makan ubat, kena paksa jugak...

Semalam pagi kakak kita call, bertanya kan vitamin yang boleh kanak-kanak makan untuk tumbesaraan anak-anaknya.. so sebagai adik nya yg baik hati . kita suggestkan anak nya makan Chewable Vita-C Pluss..yang berasaskan perasa oren.. 

kanak-kanak kan suka perasa oren kan..

Apa itu Chewable Vita - C Shaklee

Chewable Vita C Shaklee kini sudah ditingkatkan formulasinya dengan tambahan Citrus Bioflavanoid Complex dan menjadi antara supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Kini nama baru Chewable Vita C adalah Chewable Vita C Plus.

Menariknya, manfaat vitamin c dalam Chewable Vita C plus ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia dari empat tahun dan ke atas, tetapi juga boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka atau sukar menelan tablet atau pil. 

Kalau saya, saya tiada masalah makan Chewable Vita C ni asalkan saya mendapatmanfaat vitamin C daripadanya bernilai 500mg iaitu bersamaan 1 biji Sustained Release Vita C Plus. 


Ada alternatif lain. Anda boleh ambil 5 biji Chewable Vita C setiap hari iaitu bersamaan 1 biji SR Vitamin C Shaklee. Mungkin ada yang kata, tak bestnya kena makan banyak-banyak. Hakikatnya RASA OREN  SEMULAJADI Chewable Vita C Shaklee JAUH LEBIH SEDAPPPP dari SR Vitamin C Shaklee yang pahit sedikit.Manfaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee setara dengan SR Vita C Shaklee

- Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
- Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
- Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
- Meningkatkan sistem imun tubuh
- Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
- Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
- Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
- Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
- 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
- Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet mudaYang Best Bila Orang Dewasa Makan Chewable Vita C Shaklee

- Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee
- Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga KESEGARAN vitamin
- Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan 
  malam)
- Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga ^__^

Ada orang kata kalau SR Vitamin C Shaklee dah habis lebih baik makan oren banyak-banyak   setiap hari. Pendapat itu bagus, tetapi sepatutnya mempelbagaikan jenis buah dalam diet harian anda dan mengambil supplement vitamin c  sebagai pelengkap manfaat vitamin c yang diperlukan oleh tubuh anda. 
Retail price : RM 37.50  ( mengandungi 90 tablets)

Harga saya ( nanti saya bisik-bisikkan . PM saya )

* bagi sesiapa yg ingin menggunakan id shaklee saya , saya alu-alukan *

SID : 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551No comments:

Post a Comment