28 February 2014

Testimoni mengenai produk shaklee.

Salam Jumaat semua,, semoga penghulu segala hari ini dapat memberikan anda semua hari yang penuh makna.

Ini antara testimoni yang aku nak sharekan dengan uolls mengenai produk shaklee. produk shaklee ini bukan sahaja orang perempuan yang dapat kebaikan, tetapi orang lelaki juga mendapat kelebihan yang sama..

Testimoni ini mengenai kelebihan alfalfa  dan esp ....








Untuk maklumat lanjut mengenai kelebihan dan penggunaan alfalfa complex & ESP ni anda semua boleh hubungi saya.

Lagi satu saya akan beri anda semua harga yang istimewa yang bersesuian dengan budget anda.

SID : 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551


27 February 2014

SET KURUS ..

Sape nak kurus !!!!

Ade sesiapa yang mengalami masalah kegemukkan dan buntu tak tahu apa nak buat .. 
meh sini aku suggestkan ..

ok selain dari mengamalkan pemakanan yang berasaskan makanan kesihatan , iaitu korang kena banyakkan makan sayur-sayuran, buah-buahan dan minum air dengan kuantiti yang sepatutnya..
Korang juga digalakkan unutk mengambil makanan tambahan bagi mempercepatkan proses kuruskan badan.
Antara makanan tambahan/ vitamin yang aku nasihatkan adalah seperti :

Lecithin & Alfalfa Complex...

Antara kelebihan lecithin yang aku boleh kongsikan bersama korang seperti :

* berfungsi untuk membuang lemak/ kolestrol yang berada di dalam badan anda
* berfungsi sebagai salah satu dalam menahan lapar
* berfungsi untuk meningkatkan stamina badan walaupun lapar

Kelebihan Alfalfa Complex :

* berfungsi sebagai sumber segala nutrien 
* membantu masalah sembelit
*membantu sistem pencernaan dan penghadaman
* sebagai raja segala tumbuhan
*membantu meningkatkan stamina sebagai seorang lelaki 
*membantu mencuci usus dan membuang toksik dalam badan
*membantu membuang angin dalam badan

Ini antara kelebihan yang terdapat dalam kedua-dua vitamin yang saya syorkan tu..
Jadi, untuk sesiapa yang ingin menguruskan badan dengan efektif, sila dapatkan produk kesihatan ini dari sumber yang boleh dipercayai ..

Selain itu shaklee adalah produk makanan tambahan yang berasaskan bahan semulajadi 
yang mendapat sijil halal dari jakim
mendapat kelulusan dari KKM 

Sila grab produk ini sebelum terlambat , dan saya akan beri dengan harga istimewa kepada 10 pembeli yang terawal...



SID : 1108040
ARLINA ABD RAHIM
018-365 9551


ok bai..





26 February 2014

Tips untuk memperbanyakkan susu

Hari tu aku dah berkongsi dengan anda semua mengenai kenapa saya menyusukan anak saya dan kaedah penyusuan badan kan.. sekarang aku nak berkongsi pulak tips bagaimana nak memperbanyakkan susu badan..

Sebenarnya banyak tips yang boleh dipraktikkan oleh anda untuk memperbanyakkan susu badan , antara tips -tips yang aku praktikkan macam ni;

1. Masa aku mengandung ,aku selalu berdoa supaya susu badan aku ni lancar, tidak tersekat-sekat dan susu aku murah .. dan dengan izin NYA susu aku boleh dikatakan meriah jugak.

2. Aku selalu baca tips dari internet, kawan-kawan mengenai tips macam mana nak banyakkan susu badan ni.

3. Semasa menyediakan keperluan untuk baby, untuk diri sendiri, aku juga selalu survey pam susu yang mampu milik dan aku senang dengan penggunaannya.

4. Selain tu aku jugak makan makanan yang berkhasiat ,mcm roti penuh bijirin, nasi , sayur, ikan , dan makan yang boleh membekal kan sumber protin kat diri aku. 

5.Selain itu aku jugak minum air banyak-banyak sampai dah tak larat dah nak minum air dah.. 

6. Aku jugak makan lobak putih, sayur sawi, sayur siam, tauhu dan ape je yang boleh mendatangkan susu yang banyak.

7. Selalu jugak kerap pam susu.. maksud aku .. kalau boleh pam la 2/3 jam sekali.. dan mempunyai jadual pam yang konsisten.. aku siap buat jadual pam susu lagi ..

8. Kalau boleh aku sentiasa berniat dari awal untuk berikan pam susu selama mana yang boleh kepada anak aku tu.. 

9. Lagi satu sebab dulu peti sejuk aku , satu pintu , jadi aku memang kalau boleh nak peti sejuk yang ada 2 pintu ,so susu tu tahan dalam masa 6 bulan. Dan nasib baik la cik asben memahami isterinya ini.

10. Aku juga minum air horlicks, mila , air herba , makan kurma dan apa aje lah yang boleh memperbanyakkan susu badan ..

11. Memang aku ni dah jatuh chinta sangat dengan istilah pam susu, so memang apa-apa aje aku fikirkan pasal pam susu , susu badan dan apa -apa yang berkaitan dengan susu la.

12. Aku banyak kan direct feed dan sambil aku direct feed aku buat pam kat sebelah lagi, masa tu memang boleh nampak susu agak meriah ..

13. Aku jugak amalkan makanan supliment yang boleh memperbanyakkan susu badan, antara makanan supliment yang aku makan.. aku menggunkan produk shaklee seperti esp untuk memekat kan susu .. 
alfalfa untuk memperbanyakkan susu.

Ni contoh supliment yang aku ambil dalam menjayakan proses penyusuan aku tu :


Mula-mula aku makan supliment ini untuk memperbanyakkan susu badan aku sendiri, dan bila aku sendiri nampak akan keberkesanannya.. aku dengan tidak was-was lagi nak syorkan kepada anda semua..

Insya-Allah dengan niat, usaha dan sentiasa berdoa , Allah akan mudahkan dan murahkan rezeki anda semua..

Jangan ragu-ragu nak mencuba produk ini :

SID : 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551

Love
Arlina 



24 February 2014

Tasik Kelana Jaya

Semalam hari Ahad kan,, hari outing bersama anak-anak ..

Semenjak suami saya memang dah berazam nak kurus ni, setiap hari minggu .. sabtu dengan ahad .. dia ajak kami semua beriadah.. bagus jugak kan , badan sikit dan tak de la asyik nak merayap je ke shoping mall.. jimat duit. hehehe

aku share sikit pic kami semasa beriadah bersama di tasik kelana jaya semalam.. rasa menyesal plak tak goreng nugget ke kentang ke kan.. kalau tidak sambil2 tunggu suami jogging tu boleh la makan-makan dengan anak-anak kan..












Layan kan ye lah..gambar yang sungguh banyak..

hehehe.

k bai .

Shaklee

Setiap orang memerlukan makanan tambahan ,tak kira la mana produk di pasaran sekarang .. tapi saya budget mesti setiap orang akan mengambil salah satu produk makanan tambahan..

Semalam Kak Umee wassaps saya mengenai shaklee.. yes ai admit la promosi saya kurang kot ,yelah selain dari fb ,blog ,dengan kawan-kawan groups kolej itu jelah yang saya selalu promot pasal shaklee ni,dan kadang-kadang serius saya macam dah give up pun ada pasal promosi ni, yelah nak promot tapi macam tak ada sambutan pon..

Pening saya memikirkan nya..bagaimana nak tarik perhatian orang mengenai produk shaklee ni..Serius saya berniaga shaklee ini bukan untuk diri sendiri sahaja,selain untuk kegunaan keluarga saya,saya juga ingin berkongsi tentang kelebihan shaklee ini dengan kawan-kawan di luar saya ,yelah memang tak dinafikan bila kita meniaga ni mereka akan cakap pasal untung rugi kan. ye memang ada tapi saya memang tak ambil untuk apa-apa untung pun untuk sebarang produk ni

Kalau nak beli dengan saya ,saya akan promot barangan tu dan advise barang apa yang baik untuk digunakan dan saya akan beri harga yang anda mampu milik , kalau barang tu kena pos ..saya akan charge kan harga pos la , kalau tak perlu pos ,kalau tempat tu dekat dengan saya ..saya rela untuk bersusah payah untuk anda..

Jadi kepada kawan-kawan yang diluar sana nak minta saya belikan barangan shaklee saya akan beri harga murah je,saya tak ada kos tersembunyi pun,jadi akan amat dialu-alukan untuk membeli dari saya.. 

Pasal produk shaklee tu,ye shaklee ada menawarkan pelbagai jenis produk untuk setiap masalah anda. sila jangan segan nak share masalah anda dengan saya .Insya-Allah saya akan syorkan mana produk yang bersesuaian dengan diri anda..

* set kecantikkan
*set kesuburan 
* set ibu menyusu 
*set jerawat
* set ibu mengandung
* set anak genius
*set tulang dan sendi
*set kurus langsing
* set berpantang
* set darah tinggi
* set kesuburan lelaki 

dan bermacam-macam lagi, anda yang berminat boleh PM saya , saya sedia membantu anda semua.

SID: 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551

21 February 2014

Chinta Hati saya

Sebab lunch Jumaat ini panjang dan disebabkan saya tak keluar ke-mana-mana, mari la kita upload gambar anak-anak yang semakin membesar ini.

Pejam celik, pejam celik ketiga-tiga anak saya dah pandai dah , dan saya dah tak banyak keja deh buat.. maksud saya yang kakaknya dah pandai poo kat tandas, dah pandai mandi , dah makan lauk yang pedas2, dah banyak cakap,dan selalu je nak gi school .. 

Yang si abg pulak.. macam biasa semakin lasak.. yelah budak lelaki kan,kalau tak lasak tu emmm ade mcm sesuatu je.. hee.. dah pandai berimiginasi main lawan-lawan. dah main pistol2 , dah pandai sepak bola.. dah andai gaduh2 dengan sape lagi kalau bukan kakaknya.. yelah budak laki .. dah pandai cakap kalau pampers penuh... 

Yang si kecik tu .. biasa lah sejak dah ade kaki ni,asyik explore je satu rumah. hobi adlah menyepahkan barang rumah ,tak kira la barang apa pun,periuk belanga, punggah baju lah,, macam-macam la sampai aku ni dah naik hangin je.. ade je keje nak dibuatnya

Tapi pagi tadi sebab dah lambat nak gi kerja kan .. dia buat feel pulak asyik nak berdukung ,, sudahnya mummynya ni lambat gi kerja..



Anak-anak ..layan kan yelah .. dah namanya anak kan..Dulu-dulu kan kawan-kawan aku cakap ,yang aku ni kurang gemarkan budak-budak ..tapi yelah dah power of mom.. sejak ade anak-anak sendiri ni.. ok dah kot ..semua baby bagi aku comel... geram nak gigit je.. nak dukung je..

Sayang-sayang semua ,, mummy sangat sangatkan anak-anak mummy ni , rindu nak tengok korang gaduh-gaduh ,rindu sangat .. yelah bila kat ofis tengok gambar anak rasa rindu , nak je cepatkan masa kan. boleh balik tengok anak.. bila dah pukul 5.30 tapi tak balik-balik lagi , sedaya upaya bawa motor laju-laju sebab dah rasa lambat sangat ambik anak-anak ni , risau kat mereka..



* mummy sayang korang semua * 




Chinta Hati mummy yang sedang bermain sama-sama ... hee..

Berharap kebahagian akan terus berkekalan bersama keluarga terchinta selama-lamanya ..Aminn...

*Mummy sayang kamu semua * muahhhhhh ..... 



Kebaikkan Alfalfa

Heee..

Oleh sebab hari Jumaat ini saya mempunyai sedikit kelapangan, so saya hendak share akan kelebihan alfalfa melalui gambarajah pulak.. yelah kadang-kadang kalau asyik tulisan je pening jugak kan..

Kalau melalui gambarajah .. macam best je nak tengok dan baca .. hee yg semua tu saya la kot sebab memang dari zaman belajar lagi memang suka dengan gambarajah ..senang nak faham






Ini antara kelebihan dan kebaikan Alfalfa yang boleh korang jadikan panduan ya ...

Berminat untuk mencuba produk alfalfa ini 

Sila PM saya , saya akan bisik-bisikkan harga kaseh sayang kepada anda 

* credit kepada google * 

SID :1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551



Salam takziah & Set kesuburan Wanita

Salam Jumaat semua kawan-kawan..

Sebelum saya nak bercerita lebih lanjut mengenai set kesuburan wanita , saya nak mengucapkan salam takziah kepada salah seorang sahabat saya semasa di zaman kolej dulu, Arwah meninggal malam semalam , dan puncanya adalah disebabkan oleh serangan sakit jantung.Arwah yang saya kenali adalah seorang yang ceria, baik hati dan lemah lembut tutur bahasanya dan semasa saya mengenali arwah dulu, arwah sedang berkawan rapat dengan sahabat roomate saya ..Semoga arwah dicucuri rahmat , dan mari kita ramai-ramai bersedekah Al-Fatihah kepada sahabat saya ini...#  semoga sahabat saya , Hazlin Hussin & keluarga arwah tabah dalam menghadapi dugaan ini 

Al-Fatihah .


#Ok tutup cerita ya.. tak mau sedih-sedih lagi...


Sekarang saya hendak mencerita pasal  # SET KESUBURAN WANITA #  kepada anda semua ...


Set kesuburan wanita shaklee ini didatangi oleh 2 jenis vitamin iaitu GLA Complex dan Alfafa Complex 



Asid lemak untuk wanita

Soalan: Saya telah mengamalkan pengambilan minyak evening primrose (EPO) sejak lebih daripada setahun yang lalu. Saya dapat rasai perubahan pada kelembapan kulit dan saya terfikir untuk diberikan kepada ibu. Apakah pengambilannya turut memberi kebaikan kepada ibu yang sudah berusia 52 tahun ?Jawapan:Kegunaan minyak evening primrose bukanlah sesuatu yang baru, malah secara tradisionalnya ia telah digunakan oleh masyarakat asli Amerika untuk menangani masalah kulit dan keseluruhan pokoknya direbus untuk masalah batuk, sakit kerongkong, artritis, lebam dan beberapa lagi. Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA).
Kandungannya yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia.Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan termasuklah sindrom prahaid (PMS), artritis reumatoid, diabetik neuropati (masalah terjejasnya fungsi saraf akibat diabetes), ekzema, kesakitan payudara, alergi, menopos dan beberapa lagi. Ini menjadikan tumbuhan yang berasal dari Amerika Tengah ini semakin berkembang dan lebih dikenali.
Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Asid lemak perlu merupakan komponen membran sel dan sel-sel saraf. Ia juga membantu mengekalkan intergriti membran-membran sel yang membenarkan nutrien-nutrien memasuki sel-sel dan penyingkiran bahan buangan. Asid-asid lemak ini juga menyumbang kepada kebendaliran membran sel untuk membolehkan komunikasi antara sel-sel berlaku.Bagi mereka yang mengalami sesetengah masalah kesihatan seperti diabetes, pengambilannya mungkin lebih diperlukan kerana penukaran linoleic acid kepada GLA menjadi lebih sukar dan perlahan. Ini penting kerana untuk membolehkan ia digunakan sepenuhnya oleh tubuh, ia perlu ditukar kepada GLA.Selain itu, faktor pemakanan dan gaya hidup juga boleh menjejaskan penukaran ini. Ini merangkumi makanan yang tinggi dengan lemak tepu, makanan proses, kolesterol, gula dan alkohol, stres dan peningkatan usia. Penukaran yang lemah ini boleh mengakibatkan paras prostaglandin yang lebih rendah.
Prostaglandin adalah bahan yang menyerupai hormon yang bertanggungjawab kepada beberapa fungsi tubuh, termasuklah dalam pengawalan tekanan darah, merehatkan salur darah untuk peredaran darah yang lebih baik, mencegah pembekuan darah, menghalang sintesis kolesterol, mengawal tindak balas hormon dalam sistem reproduktif dan juga mengawal paras insulin dan sebagainya.Pengambilan asid lemak melalui makanan harian adalah perlu memandangkan ia tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.Dengan itu, jika diambil kira faktor-faktor seperti peningkatan usia, faktor kesihatan, pemakanan dan gaya hidup kini, pengambilan minyak evening primrose boleh memberi manfaat kepada wanita sama ada untuk alasan kesihatan mahupun kecantikan secara umum

Kelebihan GLA Complex 

  • Menggalakkan kesihatan semasa kitaran Haid
  • Menyokong sistem imun
  • Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya
  • Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriiti sel



Siapa yg perlukan GLA Complex:


 
~ Diabetes
~ Period tidak teratur
~ Mencantikkan kulit



Alfalfa adalah tumbuhan yang jarang diperkatakan. Mungkin kerana ia bukan berasal dari negara kita. Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sagat kaya dengan nutrisi.


ini pic alfalfa sebelum diproses menjadi tablets..


Khasiat Alfalfa boleh digunapakai untuk simptom berikut:


Bengkak, sakit sendi, arthritis, ulser, penyakit perut, masalah kolon, sakit ulu hati, hernia, sembab air, tiada selera makan, bengkak buku lali dan kaki, sinus, alahan, hayfever, gout, bau badan, kaki busuk, nafas berbau, serta tujuan detoksifikasi.
Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman , kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan anti-bakteria.
Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa:


Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.


Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.


Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.


Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.


Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.


Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.
MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa:


Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.


Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.


Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.


Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.


Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.


Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.


Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.
Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa:


Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibuAkar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.


Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.




Alfafa didatangi dengan 2 jenis size iaitu ( size small - yang mengandungi 330 tablets ,dan size large -yang mengandungi 700 tablets) 


AWAS!!!!

Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.



Read more http://vitaminsemulajadi.com/khasiat-alfalfa-shaklee/


Oleh itu saya rasa semua orang dah tahu akan kebaikan GLA COMPLEX & ALFALFA COMPLEX  kan .. jangan tunggu lama untuk mendapatkan harga istimewa dari saya .

Saya juga kan memberi khidmat nasihat dan panduan dalam pengambilan produk ini.

Sila PM saya untuk maklumat lebih lanjut ...

SID : 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551








20 February 2014

Herb lex Shaklee

Salam petang,

Ade tak sesiapa yang mengalami masalah perut ,masalah susah menbuang air besar, atau lebih khususnya masalah sembilit..

Kalau sesiapa yang menghadapi masalah ini, saya amat syorkan bahawa anda semua mengambil makanan tambahan ini iaitu Herb lex dari keluaran Shaklee..Ini antara kebaikan Herb lex yang saya ingin kogsi bersama anda.

Kebaikan Herb lax 

Herb lax digunakan untuk membantu pembersihan usus secara semulajadi dan selamat dengan cara merangsang pengecutan otot-otot usus seterusnya membolehkan sisa-sisa yang terperangkap keluar dengan lebih cepat tanpa memerangkap toksin di dalam kolon. Antara lain kelebihan herb lax adalah ia membantu untuk mengatasi masalah sembelit teruk yang boleh mengakibatkan penyakit buasir. Ingat, usus kita hanya bekerja untuk menyerap, usus tidak tahu bahwa yang diserap itu toksin atau nutrien yang bagus. Jadi pastikan usus sentiasa baik dengan melakukan proses detox sekurang-kurangnya 2x seminggu dengna herb lax

Meh sini aku share kan testimoni dari customer yang mengambil Herb lex ini..


Anda boleh merujuk gambar di atas ya..

Berminat untuk mencuba sila PM saya, nanti saya akan beri harga istimewa untuk ada semua 

SID :1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551

* credit kepada shaklee intan & shaklee ummi aziyana * thanks dear 


19 February 2014

Entry Emo

Haha..

Ni semua gara- gara terbaca entry bloggers lain mengenai emo. serius aku pon tengah emo jugak.. macam-macam jadi lately ..dan tak tahu kepada siapa nak mengadu..

Kadang-kadang rasa diri ini tak disayangi, rasa macam diri ditipu-tipu ..dan rasa macam sedih sangat kenapa orang sesuka hati je buat kita macam ni,, nak cerita lebih pon tak boleh jugak sebab cerita ini a bit sensitif jugak la dalam hidup aku..

Kenapa la aku tak dapat menikmati hidup yang aman dan serba gembira je ni... Entah la ujian dan dugaan la kot.. Sedih la.. nak mengadu kat org terdekat .. kang macam ade orang tu tak nak dengar luahan perasaan kita plak.. Nak luahkan kat family rasa macam tak tergamak plak. Nak luahkan kat kawan-kawan , buat masa ini aku memang tak ada kawan-kawan yang betul dan boleh dipercayai 100 %..

Berharap sangat apa yang aku rasa, dan pendam ini ..akan berlalu perlahan-lahan.. Hanya anak-anak je yang memang menjadi keutamaan .. tapi kadang-kadang terbabas jugak la marah kat anak-anak sebab .. mood memang tengah swing..

Doa je la kot supaya hati ini tenang, dan redho je segala ujian dari Allah..

Ok lah.. full stop:

Ok kepada sesiapa yang ingin mencuba produk shaklee. sila jangan segan-segan PM aku..

Yang kat luar sana jangan risau nak mencuba produk shaklee ni sebab produk ini berasaskan bahan semulajadi,mendapat kelulusan.dan diikhtiraf sijil halal..

Banyak orang cakap produk shaklee ini mahal ,tapi yang sebenarnya setiap produk shaklee ini boleh bertahan sekurang-kurangnya 4 bulan.. kalau nak dibandingkan dengan barangan lain apa la sangat kat nak keluar duit utk makan tambahan .Makanan tambahan ini penting untuk kesihatan kita .. jangan la kedekut sangat, barang lain kita boleh beli takkan barang untuk kesihatan badan kita kedekut untuk melabur.. fikir-fikir kan lah..

Sila PM aku yang untuk sebarang pertanyaan produk shaklee :)

SID :1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551

* hari ini tak de pic nak tempek , mood tuan blog tgh swing *

18 February 2014

Set kesuburan shaklee

Pagi ye kawan-kawan ,, siapa yang tak bangun lagi cepat-cepat basuh muka, gosok gigi .. meh terjah my blog ni ...

Aku pagi yang nyaman ni ,, aku nak cerita sikit mengenai set kesuburan shaklee ni..Memang bagi yang sedia maklum kan kadang-kadang pintu rezeki kita bukan hanya dari wang ringgit, kesihatan ,kesejahteraan tapi rezeki juga datang dari kurniaan zuriat yang memang setiap pasangan suami isteri inginkan...

Tapi jangan la susah hati kalau rezeki tu datang lambat, macam aku aku bukannya mengandung bunting pelamin.. masa aku tahu mengenai kehamilan tu pon.. masa tu usia perkahwinan kami dah 9/ 10 bulan rasanya.. macam-macam cara yang aku dan suami buat supaya kami ade zuriat..

So dengan usaha anda yang berterusan dan dengan bantuan supliment yang bersesuaian dan juga doa kepada-Nya, aku percaya rezeki tue akan datang ,walaupon lambat.. tapi jangan kita hanya berserah je kan. kena cuba macam-macam cara .. makan supliment.. jumpa doktor pakar perbidanan.. mengurut, berdoa dan usaha suami isteri .. mesti akan berhasil ..

Kat sini aku nak perkenalkan produk shaklee yang khusus untuk suami isteri yang mengimpikan impian indah itu ..


Ada 2 jenis set .. ya kawan-kawan .. sila perhatikan pic tersebut..

1) Set kesuburan Lelaki 

2) Set kesuburan Wanita

1) Set kesuburan lelaki :

#  Vitamin Zinc Complex & Vitamin E Complex #

# Kelebihan zinc complex #

  • - memperbaiki keradangan kulit seperti jerawat & akne

Ekzema juga dikenali sebagai dermatitis atopik di mana sebahagian besar disebabkan oleh kekurangan zinc dalam tubuh.
  • -membentuk kolegen 

membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan kulit,kuku dan organ
  • -penyembuhan luka

mempercepatkan penyembuhan luka luaran atau dalaman, terutama luka selepas pembedahan ,luka akibat jerawat ,alergi dan bintik di kulit.
  • -gangguan prostat

melindungi kesihatan prostat,memperbaiki dan menyembuhan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukka pengambila zinc setiap hari dapat mengurangkan prostatomegaly /pembengkakan prostat dalam kadar 70% .
  • -mempertingkatkan sistem imuniti

merangsang kalenjar thymus untuk mengeluarkan T-cells untuk menentang kanser dan juga menghalag jangkitan
  • -mengurangkan Rambut gugur

dapat mengatasi masalah keguguran rambut yang boleh menyebabkan botak
  • -ovulasi wanita

zinc diperlukan dalam proses ovulasi dan membantu penguncupan uterus serta mengembalikan daya ketahannya.
  • -memperbaiki diabetes 

membantu pengeluaran insulin
  • -mengurangkan bintik putih kuku 

bintik putih kuku menunjukkan kekurangan zinc
  • -kemampuan seks lelaki 

pengambilan dalam jangka masa yang panjang dapat membaiki masalah kemampuan seks lelaki, impoten dan meningkatkan kiraan sperma
  • -mengekalkan deria 

dapat memperbaiki deria bau dan rasa

Nutrition fact : sebiji zinc shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg calcium (12% daripada keperluan harian). 

#Kelebihan Vitamin E # 


Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia jugamengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan “retrolental fibroplasia”, sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

2) Set kesuburan Wanita 

GLA Complex:

Kelebihan GLA Complex :

* Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
* Meningkatkan kesuburan.
* Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)·
* Membantu dalam menangani menopause.
* Menguatkan kuku & rambut.
* Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
* Membantu menangani ekzema.
* Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis. 
* Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
* Menguatkan immuniti badan.
* Mempelahankn process penuaan.* Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
* Mengawal kencing manis·
* Mengawal kolesterol.
* Bagus untuk saraf. 

Alfafa Complex :

Kelebihan Alfafa Complex 


♥ Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
♥ Melegakan sakit sendi dan belakang.
♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
♥ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
♥ Merawat arthitis
♥ Bagus untuk elergi dan ekzema
♥ Merawat asthma
♥ Mencuci usus bagi membuang toksik
♥ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
♥ Meneutralkan asid dalam badan
♥ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
♥ Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
♥ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
♥ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
♥ Meningkatkan stamina seorang suami
♥ Melegakan sembelit
♥ Membuang angin dalam badan
♥ merawat gout
♥ keintiman
♥ MILK BOOSTER

Banyak kan kelebihan nya vitamin-vitamin yang aku senaraikan tue.. so apa lagi sila dapatkan dari aku ni haa... Set yang super bagus untuk wanita dan lelaki ..


Sila PM aku untuk mendapatkan khidmat nasihat dan harga kaseh sayang dari aii ya.

SID : 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551








17 February 2014

Posisi penyusuan & set penyusuan yang terbaik dari shaklee

Ok , hari ini aku nak kongsi bagaimana posisi penyusuan yang boleh diaplikasikan oleh kaum ibu untuk menyusukan anak.

Tapi macam biase posisi penyusuan yang paling aku suka semasa menyusukan baby suha ..posisi sambil berbaring...


Ini pic yang jelas yang menerangkan posisi penyusuan untuk panduan korang.. Posisi yang aku suka tu Step 4 seperti dalam pic..

Ok , untuk kaum ibu kaedah ini anda boleh praktikkan ini.

Dan bagi kaum ibu yang ingin mencuba produk shaklee .. shaklee ade menyediakan set bugdet untuk budget penyusuan ..antaranya seperti ESP & Alfafa

Pic seperti yang aku upload ini


Berminat : saya boleh PM kan harga mampu milik untuk anda..Meh sini saya bisik-bisikkan..

Sedia berkhidmat untuk memberikan khidmat nasihat dan sebarang pertanyaan anda akan dilayan ... 

SID : 1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551



13 February 2014

Kenapa saya menyusukan anak saya dengan susu ibu.

Kenapa ya aku menyusukan anak aku susu badan..sebab aku terpengaruh dengan kakak ipar aku yang memulakan kaedah penyusuan susu badan.

1. Ketika itu anak aku mengalami masalah penghadaman, dan cara yang terbaik adalah dengan menyusukan susu badan kerana susu ibu ini dirumus khas untuk peringkat anak kita.

2. Aku mulai jatuh cinta dengan penyusuan susu badan ini, yelah kalau anak nak susu just selak je baju bagi susu,tak payah nak susah payah basuh botol susu , atau bangun di tengah malam 

3. Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu ini , baik lah kita membuat penjimatan ..bayangkan kalau 1 tin susu berharga RM 45.00 .. dan dalam sebulan baby consume 4 tin .. , anda boleh bayangkan sebulan berapa kita terpaksa spend untuk susu formula sahaja,sedangkan kita mendapat anugerah dari Allah untuk menyusukan bayi kita.

4. Apabila kita menyusukan anak ni ,bonding antara ibu dengan anak lebih erat lagi,dan bagi anak tu ..ibu segala-galanya.Yelah masa ini jelah kita dapat bermesra dengan anak kita,kang bila dah besar belum tentu kita mendapat nikmat yang macam ni.

5. Dengan kaedah penyusuan badan yang konsisten, secara tidak langsung ia merupakan salah satu kaedah perancangan keluarga, sebab kita menyusukan badan  secara konsisten .. period tidak akan datang selagi kita menyusukan susu anak dengan susu badan ...

6. Melalui kaedah penyusuan susu badan ni secara tidak langsung kita akan membakar kalori dan akan menyebabkan kita tak payah susah untuk kurus .yelah sebab bayangkan ya ..sumber nutrisi makanan yang kita makan ,seperti kita akan share bersama dengan anak kita...

7. Mengikut sunnah yang telah diberitaku di dalam kitab suci kita Al-Quran ,iaitu susukan la anak kamu sekurang-kurangnya 2 tahun

8. Alhamdullilah apabila aku menyusukan anak aku dengan susu badan ini, buat masa ini dengan izin Allah anak aku belum lagi mengalami sakit yang teruk ,kerana sistem imunisasi yang kuat hasil dari penyusuan susu ibu, dan baru 11 bulan anak aku dah pandai berjalan ,proses tumbesarannya cepat mungkin disebabkan dengan penyusuan susu badan ini.

Itu antara penyebab peribadi aku kenapa aku menyokong penyusuan susu ibu ni . So kepada ibu-bapa di luar sana yang mahukan yang terbaik untuk anak anda.cuba lah penyusuan susu ibu kepada anak anda secara eskelusif sekurang-kurang nya 6 bulan.

Memang kadang-kadang ade sesetengah mak yang nak susukan anak nya dengan susu badan tetapi tak ada susu kan.. bagi aku kadang-kadang teknik penyusuan tu salah kot, takpe jangan putus asa-mari la kita sama-sama mencari ilmu dalam penyusuan susu badan ini.

Akhir sekali berminat untuk mencuba set penyusuan dari keluaran shaklee produk , sila PM aku untuk mendapatkan harga mampu milik ,dan kalau suami yang sayangkan isteri apa la salah nya berkorban wang ringgit untuk melabur dalam set penyusuan susu badan ini, anak sihat ,emak seperti anak dara...

Sedia membantu dan menberi khidmat nasihat dalam segala hal yang berkaitan dengan penggunan shaklee produk ,

Sila PM aku :

SID :1108040
Arlina Abd Rahim
018-365 9551 

nanti aku bisik-bisikkan harga promosi set penyusuan ini berbaloi ...kekawan..

Selain itu bagi ibu -ibu yang akan dan sedang berpantang ... terdapat jugak shaklee produk yang khususu untuk set berpantang.. nanti informasi akan diberitahu kelak.